27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bodrum Orfoz Restaurant... Rakı, balığın ötesi...


Deniz kenarında bir masa, deniz börülcesi, patlıcan ezme, kalamar tava, tereyağlı karides, ızgara balık ve rakı... Kulağa kötü gelmiyor aslında, belki biraz sıradan... Aslında iyi bir balık lokantasından beklentimiz basit; dondurulmamış,  taze ve yerel ürünler kullanması ve deniz ürünlerini gereğinden  fazla pişirmeyerek lezzetini koruması...
Peki beklentimizi  biraz arttırsak, tazelik ve yerelliğin üzerine biraz yaratıcılık, farklı deniz ürünleri ve alışılmamış pişirme tekniklerini  de eklesek... Mesela füme yılan balığı, pestolu deniz salyangozu, kidonya, asma yaprağında ızgara değilde çiğ marine sardalya, midye tava değilde fırında midye, parmesan ve başamel soslu istiridye... farklı, özenli, şaşırtıcı ve son derece etkileyeci lezzetler bir bir masanıza gelse ve yaşamış olduğunuz deneyim üzerinde uzun süre konuşacağınız, anlatacağınız harika bir anınız olsa... tekrar gideceğiniz günün hayalini kursanız...


Şanslıyız ki sınırsız beklentilerimizi karşılayan tamamen lezzet odaklı küçük bir deniz ürünleri lokantası mevcut ve Bodrum’da Halikarnas yokuşunda, Mavi Bar’ın hemen yanında... Orfoz.
Çağrı ve Çağlar Bozçağa kardeşlerin işlettiği Orfoz Türkiye’nin en iyi deniz ürünleri lokantalarından biri, lezzet odaklı, küçük ve salaş bir mekan. Aslında Orfoz ilk olarak Marmaris Bozburun’da Selçuk ve Güneş Bozçağa çiftinin açmış(2003) olduğu bir restaurant, sonrasında çocukları Çağrı ve Çağlar Bodrum şubesini açmışlar (2006) ve aynı özenle işletmeye devam ediyorlar.
Orfoz restaurant’ta ızgara ve tava balık bulunmuyor, menu çeşitli deniz ürünleri üzerine kurulmuş. Yine de önceden sipariş verirseniz size fırında balık yapabiliyorlar. Ancak pembe domates ve özel bir nane cinsinin kullanılarak yapıldığı salata dahil menude olan herşey o kadar lezzetli ki ayrıca balık sipariş etmenin çok da anlamı yok.
Orfoz’un taze ürün bulunurluğuna göre değişen standart olarak önerdiği menüsünde neler var ?
Önden başlangıç olarak; sirgen otu, yılan balığı füme, soslu patlangoz(deniz salyangozu), 1 yıl dinlendirilmiş keçi peyniri, sardalya saşimi.
Sonrasında; pembe domatesli karışık salata, balık çorbası, sadece limonla veya beraberinde getirilen acı biber sosu ile tadabileceğiniz kidonya, parmesan ve başamel soslu istiridye, közde ve tahmin ediyorum zeytinyağı sarmısak ve şarap kullanılarak yapılan bir sosla karıştırılmış bütün topan patlıcanı, fırında midye, deniz ürünleri pilavı, ahtapot ızgara, arkadan anne tatlısı adı verilen bir tatlı ve krem karamel. Son olarakta bodrum mandalinası likörü... Biz denemedik ancak bunların dışında baby kalamar, mavi yengeç gibi faklı deniz ürünlerini de tadabilirsiniz.

Fırında midye

Tabi Orfoz ucuz bir yer değil, yediğimiz yemeğin yanında sipariş ettiğimiz bir şişe Sarafin Savignon Blanc (80 TL) ile iki kişi toplamda ödediğimiz hesap 260 TL oldu. Ucuz değil ancak standart balık lokantacılığın ötesinde bir yaklaşım ve özen ile sunulan lezzetler gerçekten harika... Sadece Orfoz’da bir akşam yemeği için bile tatilimi Bodrum da yapmak isterim...
Gitmeden önce rezervasyon yapmayı atlamayın...
Orfoz Restaurant
Kumbahçe mahallesi, Cumhuriyet caddesi, No:177B – Bodrum
Tel: 0 252 316 42 85

Deniz ürünleri pilavı

1 yorum:

  1. Orfoz'un tadı damağımda kaldı. Bodrum'a Orfoz için gitmek istiyorum aynen yazdığın gibi artık. Güzel bir yazı olmuş, tok karnıma ağzımın sularını akıtmayı başardın :)

    YanıtlaSil